Kapittel 8 - Markedsføring av lojalitetsprogrammet ditt
Redigert

Usikker på hvordan du bør markedsføre lojalitetsprogrammet ditt utad til kundene dine? Nedenfor finner du våre beste tips.

Synliggjør kundeklubben din 

Det er ikke bare det å opprette og utarbeide en kundeklubb som er en viktig jobb, men også det å kunne markedsføre kundeklubben på best mulig måte. Det holder ikke å bare ha en kundeklubb, kundene dine er nødt til se at du har en kundeklubb også. I tillegg må de forstå hva som er fordelene ved å bli med i kundeklubben din.  

I denne artikkelen vil det gis tips og råd om hvordan du markedsfører klubben din, enten det er:

  • I butikken

  • På sosiale medier

  • I nettbutikken

  • Nyhetsbrev

I butikken 

1. Plakater 

Lag plakater som informerer om at du har en kundeklubb, hva som er fordelene med å være med i denne klubben, og hvordan kundene dine kan melde seg inn i den.  

Heng disse plakatene opp flere plasser i butikken. Gjerne ved inngangen, prøverom, og kassa, eller andre typiske plasser i butikken din hvor kundene dine bruker mye tid eller er garantert å gå forbi. 

Ta kontakt på support@diller.no for å få en plakat slik at du enkelt kan bruke den i din butikk. 

2.  Kassaområdet

Selv om man bør reklamere for kundeklubben andre plasser i butikken, er det ingen tvil om at kassaområdet er det viktigste verve-området. Det er her det er lettest å verve kunder til kundeklubben, og dermed trenger de ansatte i kassen å være ambassadører for kundeklubben:

Butikkeier av sykkelforening. 

  • Sørg for at de ansatte forstår viktigheten av kundeklubben for butikken.

  • Sørg for at de forstår de fordelene dere gir medlemmene deres, og er med på å fremme disse. 

  • Sørg for at de spør hver og en kunde om de er eller vil være medlem i kundeklubben.

Kontakt oss på support@diller.no for å få en mal på hvordan ansatte registrerer nye medlemmer og eventuelle kuponger i kassa. 

På sosiale medier 

Sosiale medier er en stor del av hvordan bedrifter kommuniserer med kundene sine. Sosiale medier er gjerne brukt for markedsføring, reklame, og for salg og service-formål. Men det er viktig å huske på at sosiale medier også gir deg som en bedrift en mulighet til å ha en mer personlig dialog med kundene dine, som igjen vil skape en viss tillitt og lojalitet mellom dere. Spesielt hvis du opprettholder denne kommunikasjonen. Dermed er dette også et viktig punkt fra hvor man bør markedsføre lanseringen av kundeklubben sin. 

1. Facebook

Facebook fortsetter å være en av de mest besøkende online-plattformer i verden. Det koster ingenting å opprette, og er derfor opprettet og brukt av de fleste bedrifter. Dermed vil det anbefales at dersom man har en Facebook side for sin bedrift, så bør man promotere lansering av kundeklubben sin her. 

Det første, og beste, man kan gjøre er å lage et forsidebilde som markedsfører kundeklubben til butikken. Et forsidebilde er det første dine kunder blir presentert for når de kommer til din Facebook side, og er derfor en bra plass å promotere sin kundeklubb på. 

Forsidebildet er førsteinntrykket noen kan få av din bedrift, så legg litt arbeid i bildet og gjerne sørg for at den også representerer bedriften din. La den være enkel og rett på sak, men likevel bør den ha med viktig informasjon som fordeler og hvordan kunder melder seg inn. Et godt eksempel er bildet som er ovenfor, som er fra en av våre kunder. 

I tillegg bør man skrive et innlegg med informasjon om lansering av klubben, hvilke fordeler medlemmene får, og ikke minst hvordan kundene dine kan melde seg inn i kundeklubben. Et eksempel er fra samme kunde som ovenfor:

2. Instagram

Instagram er også en av de mest besøkende online-plattformer i verden. Og selv om den ikke er like høyt på listen som Facebook, kan det ofte argumenteres for at man kommuniserer med ulike publikum på disse to plattformene. Dermed bør man også publisere informasjon om kundeklubben her. 

Det første man bør gjøre er å legge ut et innlegg med informasjon om kundeklubben, hvilke fordeler medlemmene får ved å være medlem i klubben, samt hvordan de kan bli medlem. Altså er det veldig likt som prosessen i Facebook, og her er enda et eksempel fra samme kunde som ovenfor: 

I tillegg er det på Instagram viktig å markedsføre kundeklubben i sin historie. Man er ikke garantert at alle som følger en på Instagram ser innlegget som er lagt ut. Dersom man også legger det ut på historien, vil det være med på å øke sjansen enda mer for at kundeklubben blir sett.

Vårt eksempel la ut samme bilde som det i innlegget ovenfor ut på historien deres også. Og dette gjorde de flere ganger, med noen dagers mellomrom mellom publiseringen. 

På forsiden av deres Instagram side har de også inn et eget høydepunkt for kundeklubben, slik at den alltid er tilgjengelig med en gang noen besøker siden deres. 

De har i tillegg lagt ut lenken for registrering til kundeklubben deres i informasjonen om dem, slik at den alltid er enkelt tilgjengelig for kundene. 

I nettbutikken (ved integrasjon)

Det er også viktig å reklamere for kundeklubben i nettbutikken din, spesielt dersom denne er integrert med Diller. Dermed bør du ha en kundeklubb-knapp som fører kundene til en landingsside, med informasjon om fordelene ved å bli medlem, samt viderelenke til registreringsskjema. Her er et eksempel fra en av Diller sine kunder, Olivelle: 

Nedenfor er landingssiden du blir sendt til ved å trykke enten på "Kundeklubb" eller "Kundeklubb fordeler". Og der ser du også en knapp for videreføring til registreringsskjema, det vil si knappen som heter "Bli med i vår kundeklubb": 

Eventuelt så kan man også lage et pop-up vindu som igjen oppfordrer kundene til å bli medlem, samt informerer om hvorfor de bør bli medlem og med link til registreringsskjema.

Nyhetsbrev

Har dere nyhetsbrev i dag, og dere bruker Mailchimp, MailerLite eller Make til dette i dag, da bør dere fjerne linker til nyhetsbrev på nettsiden og heller rute deres kunder til kundeklubben. Når dere aktiverer integrasjon med nevnte nyhetsbrev tjenester så får dere ett eget publikum der som dere kan sende nyhetsbrev til. Vi fjerner automatisk de som slår av samtykke til nyhetsbrev, og legger til fortløpende når det kommer nye medlemmer.

Dere kan selvsagt sende ut nyhetsbrev til deres medlemmer. Dette er oftest litt mer generell kommunikasjon. Har dere et direkte budskap, kampanje, salg e.l så bør dere absolutt bruke SMS funksjonen for større konvertering. 

Eksklusivitet

Vi ser at mange er flinke til å markedsføre kundeklubben sin, enten det er i butikken, på sosiale medier, i nettbutikken deres eller over nyhetsbrev. Likevel er det en stor feil mange gjør: Kundeklubben deres er ikke eksklusiv nok. 

Det vil si at dersom man har tilbud, bør det alltid være kun for medlemmer av klubben og ikke for alle. Det handler her om å gi den verdien av et tilbud og lignende til de som er medlemmer. Kunder må føle at de får noe eksklusivt ut av å være medlem av klubben deres.

Vi ser at de som har vellykkede kundeklubber er de som holder det eksklusivt

Hold derfor alltid tilbud for de som er medlemmer av kundeklubben din, og oppfordre de som ikke er medlem til å bli det for å få tilgang til tilbudene deres. 

Flyers

Det kan også være en god ide og ha flyers med i alle pakker dere sender ut, dersom dere tar imot ordre og sender disse til kundene deres.